onsdag 20 oktober 2010

Hallonpannacottapaj

Pajdeg:
12 st digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

Färska bär till garnering

Mosa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten av en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädden och sockret i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
Mixa hallonen till en puré. Rör ner osten och hallonpurén i grädden.
Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär!

Detta kortet tog jag innan jag hade garnerat den och sen glömde jag nog bort att ta kort när den var helt klar. Men jag garnerade med lite bär och kiwi!

Inga kommentarer: