söndag 19 december 2010

Kanelbrownie med saffransglasyr

Chokladsmet:
150 g mörk choklad
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
1 msk kanel
2 dl vetemjöl

Saffransglasyr:
1/4 g (½ paket saffran)
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret.
Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet.
Häll ner den smälta chokladen och blanda.
Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn.
Häll i form, ca 20 x 30 cm.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.
Låt svalna.

Koka upp saffran och grädde. Låt stå och dra i ca en halvtimme.
Koka upp igen och rör ner hackad vit choklad.
Låt stelna innan man brer den över kakan.
Kyl innan du skär den i bitar.

Inga kommentarer: