lördag 22 januari 2011

Varm smörgåstårta med hönökaka

Till 6 personer

1 förpackning hönökaka med 6 halvor
2 paket bacon
2 burkar creme fraiché (lätt creme fraiché blir lätt rinnig)
1 purjolök
1 röd paprika (vi använde bara en tredjedel)
1 paket rökt skinka (120 gram)
3 - 4 dl riven ost

Skär bacon och purjolöken i mindre bitar.
Fräs i en stekpanna och tillsätt sedan paprikan.
Krydda med peppar.
Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan.
Lägg upp två halvor på en plåt.
Lägg hälften av fyllningen på första lagret.
Lägg på två halvor till och bre på resten av fyllningen och lite av osten.
Lägg på dom sista två halvorna och strö på osten. Man kan även ha lite tomat under osten om man vill det!
Grädda i 10 min på 200 grader.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det gott med varm smörgåstårta!!!

Tina sa...

Både ser och låter jättegott. Men jag har en liten fråga bara. Du skriver ett paket skinka och min fråga är då vad du menar för paket? Finns ju i både olika storlekar och smaker. Hur många gram är paketet som du använder? Vore tacksam för svar snarast då jag eventuellt tänkte testa att göra det här till kvällsmat. Kanske inte världens nyttigaste, men är det helg så är det :)

Veronicas bakblogg sa...

Hej!
Jag använde ett paket som var 120 gram. Men vill man har mer skinka så går ju det också bra!!
Hoppas kvällsmaten blir lyckad!!

Tina sa...

Hej igen! Tack för receptet, har testad det nu och det var supergott! Tänkte fråga om det är okej att jag lånar bilden och receptet till min blogg? Jag länkar givetvis. Har fått en del förfrågningar av vänner och bekanta som vill ha receptet, smidigt att lägga ut det i bloggen :) Sen glömde jag själv ta en bild när jag gjorde min egen så därför tänkte jag låna din bild, men bara om det är okej?

Veronicas bakblogg sa...

Hej igen!! Du får självklart länka mitt recept till din blogg!!
Va kul att så många gillade receptet!! :)