50 g jäst
5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
50 g smör
63 g brödsirap
11 dl vetemjöl special
1 dl rågmjöl
1 tsk salt
Smula jästen och lös den med lite av filmjölken. Smält smöret och häll i resten av filmjölken.
Blanda alla ingredienser utom saltet och knåda i 10 minuter i maskin.
Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter.
Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i 30 minuter.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda den blank och dela i två delar.
Kavla ut varje del på varsitt bakplåtspapper. Skär till lagom stora brödbitar och nagga med en gaffel.
Låt degen jäsa ytterligare 40 minuter.
Grädda 6-7 minuter i mitten av ugnen i 225 grader.
1 kommentar:
Hej!
Detta verkar jättegott, kan du inte lägga upp den i Matklubben?
Du verkar ha jättegoda recept!
Mvh
Elisabeth
Skicka en kommentar