söndag 13 februari 2011

Geléhallon cupcakes

Muffins smet


3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g margarin
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt

Geléhallonfluff

80-100 gram geléhallon
4 dl vispgrädde

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält margarinet, häll på mjölken och blanda ner med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut muffinsformar på en muffinsplåt och fördela smeten på 12 formar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min på 175 grader.
Muffinsen måste svalna innan man spritsar på fluffen.

Värm grädden och rör i geléhallonen så att dom smälter.
OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in geléhallon grädden i kylskåpet.
När blandningen har blivit kall blir den lite lik pannacotta i konsistensen.
Vispa krämen lite så den blir lätt att spritsa ut. Man kan hälla i lite florsocker om den är för rinnig. 
Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen.


1 kommentar:

Inger sa...

Geléhallon och grädde - en härlig kombination. Fint på muffins och som "bara" hallonpannacotta i efterrättsglas garnerad med färska hallon.
Inger